Dé school voor je leven

Dat is onze school, de Borgloschool.

Missie & Visie


Dé school voor je leven!

Als Borgloschool willen wij midden in het leven staan en een stevige basis leggen voor de rest van het leven van iedere leerling. Dat is wat we willen aangeven met ons motto: Een school voor je leven! Met deze missie beschrijven we wat we wensen voor de positie van onze school en we beschrijven ook het toekomstideaal voor onze leerlingen. Wij willen een school in de wijk zijn, waar kinderen dicht bij huis terecht kunnen en waarbij hun ouders zich betrokken voelen.

Joep wijst ons de weg

De visie van de Borgloschool is vormgegeven rondom onze fictieve leerling Joep. Joep is te zien op een grote poster in de gang van de Borgloschool met om hem heen de kernwaarden van de school: veiligheid, passie, verantwoordelijkheid, professionaliteit, persoonlijke ontwikkeling en openheid. Het werken op de Borgloschool wordt gespiegeld aan Joep. Is wat wij doen het goede voor Joep? Dan moeten wij er vooral mee doorgaan. Is wat wij doen niet goed voor Joep? Dan moeten wij wat wij doen heroverwegen of onderzoeken.

Op basis van de speerpunten (zie speerpunten Joep hieronder) zijn de actieplannen, waarmee het team van de school planmatig aan de uitwerking van de visie werkt, geborgd. De actieplannen zijn opgenomen in het schoolplan 2023-2025 waarin de totale schoolplanontwikkeling voor twee schooljaren is beschreven.

Bij het werken aan de ontwikkeling van Joep vragen wij ons steeds af: wát leerlingen moeten leren, waarom ze juist dát moeten leren, hóe ze dat leren, of wij er in slagen dat te bereiken en wat dat betekent voor de school (Leeman & Wardekker, 2010). Leerlingen, ouders en medewerkers vormen samen onze school.

Dat is wat we willen aangeven met onze missie: Dé school voor je leven! Dat is ónze Borgloschool, een academische basisschool in de wijk Borgele-Platvoet.

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

Piekdag
Piekdag
21-06-2024
Op vrijdag 21 juni zijn alle kinderen vrij vanwege een piekdag.(...)
Lees verder
Schoolfotograaf
Schoolfotograaf
3-05-2024
Op dinsdag 4 juni a.s. komen er 2 schoolfotografen op onze school voor de jaarlijkse foto-sessie.(...)
Lees verder
Borgloschool Doppers uitgedeeld
Borgloschool Doppers uitgedeeld
16-04-2024
Onlangs zijn de gepersonaliseerde Doppers met daarop het logo van de Borgloschool mee naar huis gegeven. Wij hebben deze drinkflessen uitgedeeld, omdat wij het vanuit school belangrijk vinden(...)
Lees verder
Sociaal-emotioneel leren
Sociaal-emotioneel leren
16-04-2024
Dit schooljaar zijn wij op de Borgloschool gestart met een nieuwe methode Sociaal-Emotioneel Leren: Kwink. Met ondersteuning van deze methode leren wij onze leerlingen belangrijke vaardigheden(...)
Lees verder
Schoolgids 2023-2024
Schoolgids 2023-2024
4-09-2023
De nieuwe schoolgids voor het schooljaar 2023-2024 van de Borgloschool is voor u beschikbaar. Via de onderstaande knop kunt u onze Schoolgids 2023-2024 downloaden.(...)
Lees verder
Studiedag
Studiedag
8-11-2023
Op vrijdag 24 november zijn alle kinderen vrij vanwege een studiedag.(...)
Lees verder
Thema ochtend zindelijkheid
Thema ochtend zindelijkheid
22-02-2023
De Borgloschool organiseert een thema-ochtend waarbij de jeugdverpleegkundige vanuit de GGD aan zal sluiten. Is uw kind nog niet zindelijk? Heeft u vragen over hoe u zindelijkheidstraining het(...)
Lees verder
Nieuwe naam OPOD
Nieuwe naam OPOD
12-01-2022
Per 1 januari 2022 zijn OPOD en DAM gefuseerd en gaan samen verder onder de naam Zinder. Per 1 januari 2022 zijn stichting OPOD (Openbaar Primair Onderwijs Deventer) en stichting(...)
Lees verder
School Ondersteunings Profiel
School Ondersteunings Profiel
17-02-2021
Vanaf nu kunt u de informatie over het SOP (School Ondersteunings Profiel) terugvinden op de pagina Passend(...)
Lees verder