Dé school voor je leven

Dat is onze school, de Borgloschool.

Inrichting


KindCentrum Borgele

De Borgloschool is partner in het KindCentrum Borgele. Een op dit moment unieke samenwerking in Nederland, waarbij vier partijen (Partou, ODC ’t Lantaarntje, De Linde en de Borgloschool) zorg, onderwijs en opvang verzorgen aan leerlingen tussen de 0 en 18 jaar. De samenwerking tussen deze vier partijen wordt in de schoolplanperiode intensief onderzocht door middel van een onderzoek en experimenteerruimte vanuit het ministerie van OC&W. Daarbij is één van onze collega's als onderzoeker betrokken. We starten het werken binnen het Kindcentrum vanuit een herkenbare rustige omgeving. Van daaruit kijken wij wat er nodig is voor ieders ontwikkeling. Het kind staat daarbij altijd centraal. Ons KindCentrum is daarmee een mooie afspiegeling van onze samenleving. Een diverse, brede afspiegeling waar wij trots op zijn! Sinds schooljaar 2023-2024 is KindCentrum Borgele uitgebreid met een bovenverdieping. Op deze verdieping zijn drie lokalen (waarvan twee voor De Linde en één voor de Borgloschool) en een spreekkamer gerealiseerd. Met deze uitbreiding hebben alle negen groepen van de Borgloschool een passende plek binnen het KindCentrum. Daarnaast ontstaan er mogelijkheden om ook op de bovenverdieping intensiever met elkaar samen te werken.

Ruimtes

Wij vinden het belangrijk dat een gebouw waar je bijna dagelijks in verkeert, een prettige atmosfeer ademt. Niet alleen voldoende ruimte is van belang, ook de indeling doet ertoe voor een goede dagelijkse gang van zaken. Openheid, overzichtelijkheid en gebruiksgemak doen wonderen voor de sfeer en daarmee voor de prestaties van de kinderen. We nodigen u van harte uit om deze sfeer te komen proeven tijdens een rondleiding of vrijblijvend gesprek.

Extra faciliteiten

Onze school beschikt over de volgende extra faciliteiten:
  • Speellokaal
  • Gymlokaal
  • Logopedie, fysiotherapie en speltherapie kunnen intern geregeld worden
  • Grote gemeenschappelijke ruimte voor o.a. vieringen
  • BSO kan in overleg met Partou geregeld worden

Buiten

Het schoolplein is de speelplek voor de kinderen en voor ouders het visitekaartje van de school. Het eerste dat zij zien als ze langslopen, is de ruimte om de school. Er staan enkele speeltoestellen op het plein, die de kinderen activeren. Bovendien is de ruimte zo ingericht, dat de kinderen zich er veilig kunnen voelen. De school ligt vlak bij een klein wijkpark, waarin de kinderen kunnen ontdekken wat er zoal groeit en bloeit rondom de school.

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

Piekdag
Piekdag
21-06-2024
Op vrijdag 21 juni zijn alle kinderen vrij vanwege een piekdag.(...)
Lees verder
Schoolfotograaf
Schoolfotograaf
3-05-2024
Op dinsdag 4 juni a.s. komen er 2 schoolfotografen op onze school voor de jaarlijkse foto-sessie.(...)
Lees verder
Borgloschool Doppers uitgedeeld
Borgloschool Doppers uitgedeeld
16-04-2024
Onlangs zijn de gepersonaliseerde Doppers met daarop het logo van de Borgloschool mee naar huis gegeven. Wij hebben deze drinkflessen uitgedeeld, omdat wij het vanuit school belangrijk vinden(...)
Lees verder
Sociaal-emotioneel leren
Sociaal-emotioneel leren
16-04-2024
Dit schooljaar zijn wij op de Borgloschool gestart met een nieuwe methode Sociaal-Emotioneel Leren: Kwink. Met ondersteuning van deze methode leren wij onze leerlingen belangrijke vaardigheden(...)
Lees verder
Schoolgids 2023-2024
Schoolgids 2023-2024
4-09-2023
De nieuwe schoolgids voor het schooljaar 2023-2024 van de Borgloschool is voor u beschikbaar. Via de onderstaande knop kunt u onze Schoolgids 2023-2024 downloaden.(...)
Lees verder
Studiedag
Studiedag
8-11-2023
Op vrijdag 24 november zijn alle kinderen vrij vanwege een studiedag.(...)
Lees verder
Thema ochtend zindelijkheid
Thema ochtend zindelijkheid
22-02-2023
De Borgloschool organiseert een thema-ochtend waarbij de jeugdverpleegkundige vanuit de GGD aan zal sluiten. Is uw kind nog niet zindelijk? Heeft u vragen over hoe u zindelijkheidstraining het(...)
Lees verder
Nieuwe naam OPOD
Nieuwe naam OPOD
12-01-2022
Per 1 januari 2022 zijn OPOD en DAM gefuseerd en gaan samen verder onder de naam Zinder. Per 1 januari 2022 zijn stichting OPOD (Openbaar Primair Onderwijs Deventer) en stichting(...)
Lees verder
School Ondersteunings Profiel
School Ondersteunings Profiel
17-02-2021
Vanaf nu kunt u de informatie over het SOP (School Ondersteunings Profiel) terugvinden op de pagina Passend(...)
Lees verder